Tällä ohjeella tulikin ennakkotiedoista poiketen kaksi pohjaa! Toinen pohjista oli 20cm:n kokoinen ja toinen 16cm. Toinen pohjista saakin mennä pakkaseen odottamaan tulevia päiviä. Voit myös tehdä 2/3 taikinan, jolloin 20cm:n kokoinen vuoka pitäisi riittää mitä mainioimmin.
Pohja:
3-4 klementiiniä koosta riippuen, noin 360-375g yhteensä
6 munaa
225g sokeria
250g mantelijauhetta
reilu 1tl leivinjauhetta
Karamellisoidut klementiinit:
2-3 klementiiniä
375g sokeria
2,5dl vettä
Kuorrute:
3,5dl tomusokeria
2 klementiinin mehu
Pohjan valmistaminen aloitetaan käsittelemällä klementiinit. Pese klementiinien kuoret huolella, mutta varo rikkomasta kuorta. Laita klementiinit kattilaan ja lisää vettä niin, että klementiinit peittyvät. Keitä klementiinejä noin 2 tuntia ja jäähdytä ne. Halkaise klementiinit puoliksi ja poista sisältä siemenet. Leikkaa myös klementiinin päällä oleva oksan tynkä pois. Soseuta klementiinin puolikkaat kaikkinensa.
Keitetty klementiini halkaistuna. |
Soseutettuja klementiinejä, tosi kuvauksellista ;) |
Valmista karamellisoidut klementiinit samaan aikaan, kun pohja on uunissa. Pese ensin klementiinien kuoret ja viipaloi klementiinit ohuiksi siivuiksi. Poista samalla siemenet. Mittaa sokeri ja vesi paistinpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Laita klementiinit sokeriliemeen ja keitä noin 25 minuuttia kannen alla. Nosta siivut jäähtymään leivinpaperin päälle.
Valmiita klementiinisiivuja jäähtymässä. |
Kuorrutettu kakku odottamassa koristeita. |
Valmiina syötäväksi. |
Lähäriä klementiineistä. |
Siivu oli hankalahko leikata, mutta onnistui. |
Ja se loppukakku. |
Vau! Hieno! Soseutettiinko muuten klementiinit ihan kuorineen päivineen?
VastaaPoistaKiitos! Ja kyllä, klementiinit soseutettiin kuorineen. Eli ensin keitetään kokonaisina kuorineen, sitten halkaistaan klementiinit ja poistetaan siemenet. Sitten vain kuorineen kaikkineen kippoon ja soseeksi. Helppoa!
Poista