keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Keksi-keskiviikko, osa 1

Pitkä aika oli päässyt kulumaan edellisestä keksien leivonnasta, joten päätin korjata asian kertaheitolla. Keksejä tein kahta sorttia ja tässä niistä ensimmäiset. Nämä keksit tehtiin äiti-tytär-yhteistyönä, eli Linnea mittasi aineet ja äiti sekoitti. Toteutus oli äärimmäisen helppo, vain yksi vaahdotus ja loput aineet vain sekoitettiin mukaan. Nämä olivat myös siitä kivoja keksejä, että sopivat myös muna-allergisille. Alkuperäinen ohje oli Pullahiireltä, ainoa muutos oli veden määrässä. 2rkl ei millään tahtonut riittää taikinan sitomiseen, joten lisäsin määrän 3rkl:an. Suklaahippuja muuten satuin löytämään Punnitse&Säästä -liikkeestä!

125g voita
1,5dl ruokokidesokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl kylmää vettä
1,5dl suklaahippuja tai suklaarouhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot, sekoita huolellisesti. Lisää vesi ja sekoita niin, että taikinasta muovautuu pallomaiseksi. Tarvittaessa sekoita kädellä, lusikalla voi olla vaikea saada tasaista hyvää taikinaa. Viimeisenä lisää noin desilitra suklaahipuista ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta tasakokoisia palloja pellille leivinpaperin päälle. Itse otin taikinaa ruokalusikallisen per keksi. Paina pallot littanoiksi ja painele keksien pintaan vielä loput suklaahiput.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti