keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Keksi-keskiviikko, osa 2

Satuinpa löytämään toisenkin keksiohjeen internetistä, joka kiinnitti huomioni. Kyseessä oli toffeekarkilla täytetty suklaakeksi. Tällainen yhdistelmähän ei vaan voi olla pahaa? Joten niitä vain testailemaan. Ohje osoittautui yksinkertaiseksi, eniten joutui värkkäämään vasta keksien muotoiluvaiheessa. Mutta ei huolta, sekään ei paljon vaivaa ja aikaa vaatinut! Tämän ohjeen löysin Lunni leipoo -blogista.

115g voita
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
1tl vaniljauutetta
1 muna
3dl vehnäjauhoja
40g (leivonta)kaakaojauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2pkt Center-suklaata
(sokeria keksien pintaan)

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää vaniljauute ja muna, sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää vielä ruokasooda, kaakaojauhe ja vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti sekaisin. Laita taikina hetkeksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. Jo vartti tekee taikinalle ihmeitä.
Ota taikinaa noin ruokalusikallinen ja painele taikinapala litteäksi. Laita suklaa taikinalle ja sulje se taikinan sisään. Koita saada sauma tiiviiksi, jotta toffeetäyte ei valu paistaessa pellille! Tee lopputaikinalle samoin. Omasta taikinastani tuli muistaakseni 21 keksiä.
Paista 190-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaikki tarvikkeet valmiina keksien muotoilua varten.

Laita suklaa taikinalle ja sulje se taikinan sisään.
Uunissa jo!


2 kommenttia: