lauantai 23. elokuuta 2014

Virkkauksia tarpeen mukaan

Edelleen: Inhoan virkkaamista. Virkkaaminen on turruttavaa, vaatii liikaa seuraamista ja yleensä tuotos menee pieleen jollain kieroutuneella tavalla vaikka kuinka orjallisesti ohjetta seuraisit ja vaikka kuinka huolellisesti virkkaisit. Paitsi nyt nämä kaksi tuotosta pitkästä aikaa.
Molempien tekeminen lähti liikkeelle oikeasta tarpeesta. Tabletti tarvitsi oman pienen suojapussukan ja itse tarvitsin kynilleni uuden penaalin. Molempiin tuli kuosiksi Molla Millsin ihana kolmiokuvio. Jotenkin se vain hivelee omaa silmää, kaikki se symmetrisyys ja matemaattisuus. Voisin vain katsella tuota kuviota, niin nätti se on...
Lankana käytin töissä Suomen langan 12-säikeistä Liina -kalalankaa (musta ja beige) ja 12-säikeistä Molla -kalalankaa (violetti), koukku oli 2mm. Nuo ihanat 100% puuvillaa olevat langat olivatkin varsinaisen metsästämisen takana, nimittäin koitapa löytää pääkaupunkiseudulta a) lankakauppa ja b) lankakauppa, joka myy muutakin kalalankaa muun värisenä kuin luonnonvalkoisena (ja yli 6- tai 9-säikeisenä). Onneksi Helsingin puolella sijaitseva pieni, mutta varsin tunnelmallinen lankakauppa Snurre ihanine henkilökuntineen pelasti myymällä näitä lankoja!

Kyllä nyt kelpaa kuljettaa kyniä töissä!
Vähän nafti tuli, mutta isokaan ei olisi ollut hyvä...

2 kommenttia:

  1. Ihania!!! JA huippua, et löysit noita lankoja. Ne vaan on niin parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kalalankoja tosiaan löysin Snurresta, mutta Moppari on edelleen etsinnän alla. Yksi vinkki oli, että Porvoon Teetee Shopista voisi löytyä. Ehkä teen sinne pyhiinvaellusmatkan jossain vaiheessa tai jotain. Jostain syystä en vain tykkää verkkokaupoista lankoja tilailla... Enkä sen puoleen kankaitakaan.

      Poista