lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tomi Björckin pekaanipähkinäpiiras

Mikä ihanan makea ja suussa sulava leivonnainen aiemmin mainitsemastani Björckin keittokirjasta löytyikään! Tämä piiras vie kielen mennessään. Paljon tätä ei voi syödä, sen verran makea tapaus tämä on. Mutta helppo ja kohtuullisen nopea tehdä, varsinkin kun pohja oli valmis murotaikina pakastimesta. Pikkaisen ohjetta viilailin kuitenkin. Paahdoin pekaanipähkinät ja rouhaisin veitsellä hieman pienemmiksi, leivänmurut tein paahtamalla paahtista ja pilkkomalla ne sitten pieniksi kuutioiksi ja lämpötilan jouduin kokeilemalla selvittämään, kun ohjeesta se oli jostain syystä tippunut pois. Lisäksi epähuomiossa laitoin sitruunamehua vain puolikkaan sitruunan verran. Hyvää tuli silti!

1pkt murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
3,75dl vaaleaa siirappia
1dl vaahterasiirappia
0,75dl kermaa
1,5tl suolaa
100g voita
3 munaa
0,5dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
160g pekaanipähkinöitä
160g leivänmuruja (esim. paahtoleipää)

Paahda pähkinät kuumalla pannulla ja rouhi vähän, pähkinät saavat jäädä rouhean kokoisiksi. Paahda leivät ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kattilassa siirapit, kerma, suola ja voi. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa sekaisin. Painele taikina vuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille niin, että reunat nousevat ainakin muutaman sentin korkeudelle.. Kaada täyte vuokaan. Koristele halutessasi pekaanipähköinöillä. Paista keskitason alapuolella 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoile vnailjajäätelön tai kermavaahdon kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti