tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ihanan helppo persikkaleivos

Aina välillä haluan tehdä kaikkea ihanan monimutkaista, ihan vain haasteen vuoksi. Ja aina välillä haluan tehdä jotain oikein todella helppoa. Tänään oli jälkimmäisen vuoro. Tämän ohjeen löysin Fanni ja Kaneli -nimisestä blogista. Ohjetta en juuri lähtenyt muokkailemaan, tyydyin vaihtamaan alkuperäisestä ohjeesta voitaikinan lehtitaikinaan ja aprikoosit persikkaan. Molemmat vaihdot johtuivat pääasiassa naapurissa olevan kaupan valikoimista ja niiden rajallisuudesta.

(12 leivosta)

6 lehtitaikinalevyä (pakaste)
200g maitorahkaa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
persikan puolikkaita (säilyke)
(mantelilastuja koristeeksi)
voita muffinssipellin voiteluun

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan ja laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Valmista täyte: Vatkaa kevyesti rahkan sekaan muna ja mausta sokereilla. Jätä täyte odottamaan hetkeksi. Voitele muffinssipellin kolot voilla.
Kun lehtitaikinalevyt ovat sulaneet, leikkaa ne kahteen yhtä suureen osaan. Painele taikinapalat pellin syvennyksiin.


Jaa rahkaseos taikinakuppeihin, jokaiseen kuppiin riittää noin ruokalusikallinen täytettä.
Valmista persikkakoristeet: Ota persikanpuolikas leikkuualustalle. Jaa persikanpuolikas kolmeen yhtä suureen lohkoon. Leikkaa jokainen lohko noin 1-1,5cm lyhyemmäksi, jotta valmis koriste mahtuu taikinakuppiin. Leikkaa jokaiseen lohkoon kaksi viiltoa pituussuunnassa niin, että viipaleet kuitenkin jäävät toisiinsa kiinni toisesta päästä. Levitä persikka viuhkamaiseksi ja asettele rahkan päälle kauniisti.




Koristele leivokset vielä halutessasi mantelilastuilla. Paista leivoksia uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes leivosten reunat saavat kevyesti väriä. Anna leivosten jäähtyä pellillä. Irrota leivokset varovasti pellistä, käytä apuna terävää veistä mikäli leivokset ovat jääneet kiinni peltiin. Koristele vesi-tomusokeriseoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti