lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kukkakakku ja mustikkatäyte

Sain tilaisuuden tehdä 5-vuotiaalle tytölle synttärikakun. Toiveena oli samanlainen kakku, jonka tein aikoinaan pikkusiskolleni rippikakuksi. Kakun päällä oli violetti sokerimassa, jonka pintaan oli painettu kukkakuviota. Reunat oli pursotettu kermalla ja koristeeksi olin tehnyt sokerimassasta ja helmiäishohtoisista kuulista kukkakoristeita.
Tälläkin kertaa mentiin siis samoilla perusideoilla. Päälle violetti kuorrute, joka oli tällä kertaa täysin kokeilupohjainen. Confetissa ei ollutkaan enää violettia sokerimassaa, joten piti vähän keksiä uusia ideoita. Löysin hyllystä uutuuden:  mustikan makuinen sokerimassa, jonka luvattiin olevan violettia. Vaan eipäs ollutkaan, vaan harmahtavan-sinertävän violetti. Ei siis sellainen kauniin violetti, jota laittaisin 5-vuotiaan kakkuun. Joten sekoittelin sekaan vaaleanpunaista sokerimassaa sekä valkoista kaulintamassaa (vaahtokarkkikuorrute). Kuvion tein kuviomatolla. Reunat pursotin laktoosittoman kuohukerman ja laktoosittoman vispikerman sekoituksella.

Kukkakoristeet tein uudella ihanalla muotilla, jonka ostin pitkään siitä haaveiltuani. Muotilla sain aikaan kauniita päivänkakkaroita, jotka tein Renshawn kukkamassalla. Värjäsin massaa pastaväreillä sopivan sävyisiksi. Lisäksi pinnalla on koristeena pehmeitä sokerikuulia.
Täytteenä vaalean kakkupohjan välissä on mustikkarahkaa, jonka hyydytin liivatteella.

Täyte: (riittää kahteen täyteväliin, halkaisija 24-26cm)
2prk vispikermaa (laktoositon)
500g maitorahkaa (laktoositon)
sokeria maun mukaan
5 liivatetta
tilkka vettä
2pss mustikoita (pakaste)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat. Sekoita mukaan maitorahka ja sokeri. Kuumenna vesitilkka mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan veteen, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Lisää liivate ohuena nauhana rahkaan ja vatkaa huolellisesti, jotta liivate sekoittuu tasaisesti rahkan sekaan. Lisää jäiset mustikat ja sekoita lusikalla tai kauhalla. Täyte jähmettyy jäisten mustikoiden takia nopeasti, mutta levittäminen onnistuu kyllä lusikan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti