tiistai 18. maaliskuuta 2014

Papukeittoa Australian Masterchefin tyyliin

Australian Masterchef -kilpailu on ihan mahtava! Olen nyt reilun kuukauden seurannut kyseisen kilpailun neljättä kautta into piukeana ja olen ihan koukussa. Kilpailua seuratessa on tullut myös itselle tunne, että haluaa testailla erilaisia juttuja. Esimerkiksi tämä kyseinen papukeitto, colamarinoidut kanansiivet, Neil Perryn kasvislasagne, Georgen (yksi tuomareista) parmesaanirisotto... Näitähän riittäisi, jos aikaakin riittäisi. Mutta tämä papukeitto ihastutti telkkarissa erityisesti helppoudellaan. Raaka-aineet ovat arkipäiväisiä ja aikaakin kului vaivaiset 5 minuuttia. Appelsiinin maku oli todella voimakas, vaikka appelsiinin kuorta raastettiin vain vähän keiton päälle.
Ohje on Australian Masterchef -kilpailun tuomarin, Matt Prestonin, käsialaa.

(2 annosta)

1prk Heinzin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
0,5dl kermaa
1,5dl maitoa
appelsiinin kuorta raastettuna
oliiviöljyä
(paahdettuja korianterin siemeniä, jos löydät jostain kaupasta. Ilman pärjää)

Kiehauta pavut kastikkeineen kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja maito, kuumenna uudestaan. Jaa keitto lautasille. Raasta pinnalle appelsiinin kuorta mausteeksi ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Jos löydät jostain korianterin siemeniä, paahda niitä kuivalla pannulla ja sirottele keiton päälle.



1 kommentti:

  1. Nyt mä haastan sut ihan virallista kautta Pullapostaukseen :
    http://inthehouze.blogspot.fi/2014/03/pullaperjantai-ja-haaste.html

    VastaaPoista