karitsan karetta, 4-5 luuta per syöjä
Marinadi:
1dl oliiviöljyä
2rkl balsamicoa
3rkl balsamicokastiketta (paksumpaa kuin balsamico, sisältää myös sokeria)
1 sitruunan raastettu kuori
3 valkosipulin kynttä murskattuna ja pilkottuna
2 rosmariinin oksaa, riivi lehdet irti ja heitä oksa pois
pippuria
Mittaa marinadin ainekset pakastepussiin (mielellään paksuun pakastepussiin) ja laita kare mukaan. Sulje pussin suu ja pyörittele pussia, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti ja kare on joka puolelta peittynyt marinadiin. Jätä huoneenlämpöön marinoitumaan noin 4 tunniksi.
Kasvikset:
1-2 rosamundaa ruokailijaa kohden
0,5 munakoisoa ruokailijaa kohden
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna ja pilkottuna
pippuria
rosmariinia reilusti riivittynä ja pilkottuna
Pese perunat ja munakoiso huolellisesti. Pilko perunat pienemmiksi paloiksi ja laita uunivuokaan. Valuta perunoiden päälle oliiviöljyä ja lisää valkosipuli, pippuri ja rosmariinisilppu. Sekoita huolellisesti ja laita 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutin ajaksi. Samalla, kun perunat ovat uunissa, käsittele munakoiso. Pilko munakoiso ja paista pannulla reilussa määrässä oliiviöljyä. Oliiviöljyä voi lisätä paistamisen aikana, jos näyttää, että kaikki munakoison palat eivät saa pinnalleen öljyä. Palat saavat ruskistua pinnalta. Kun perunat ovat olleen 10 minuuttia uunissa, lisää munakoison palat vuokaan, sekoita ja laita vuoka takaisin uuniin. Kasvikset saavat kypsyä uunissa vielä 20 min.
Kasvisten ollessa uunissa valmistellaan kare. Ota kare pois marinadista ja pyyhi siitä isoimmat sattumat pois pinnalta. Kun kasviksissa on aikaa enää 5 minuuttia, paista kareen kaikki pinnat kiinni niin, että pinta saa kauniin värin. Kun kare on paistettu, laita kareen paksuimpaan kohtaa paistolämpömittari ja laita kare uuniin kasvisten päälle. Laske uunin lämpötila samalla 150-160 asteeseen. Anna kasvisten ja kareen olla uunissa, kunnes kareen sisälämpötila on 55-57 astetta. 55-asteinen kare on medium miinus, 57-asteinen medium. Jos kare on kovin rasvainen, suosittelen paistamaan 57-asteiseksi. Ota vuoka uunista, kun kare on sopivan lämpöinen. Leikkaa kare luiden välistä viipaleiksi. Mausta valmis annos vielä suolalla ja halutessasi rosmariinilla.
Nämä kareet paistettiin 55-asteiseksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti