maanantai 22. syyskuuta 2014

Suklainen raakakakku

Raakakakut ovat itselleni ihan uusi juttu. Koskaan en ole aiemmin tehnyt moista. Ajatus raakakakusta on kuitenkin kiehtova, sillä niiden ideahan on, että niitä ei kypsennetä ja ne noudattavat vegaanista ruokavaliota. Ja sangen usein ovat vielä gluteenittomiakin! Tämän kakun pohja oli hieman vaivalloinen, mutta muuten kakku oli sangen helppo valmistaa. Vaikka aineita oli useita, valmistaminen oli nopeaa. Ainoa ihmetyksen aihe oli puolukkakuorrute, joka näytti varsin erilaiselta omassa lopputuloksessa kuin alkuperäisen ohjeensa kuvassa... Ehkä sitä pitäisi vielä harjotella. Huonosti onnistuneen kuorrutteen takia peittelin pintaa raakakaakaojauheella, huonolla menestyksellä. Vuoan koon olen myös arvaillut, sillä alkuperäisessä ohjeessa ei kerrottu vuoan kokoa.
Meillä tämä kakku jakoi mielipiteet kahtia: Minä ja esikoinen pidimme, mies ja kuopus eivät. Mutta suosittelen kokeilemaan!

Pohja:
2dl cashewpähkinöitä (paahtamattomia)
1dl kuorellisia manteleita
0,5dl kookosjauhoja
3rkl raakakaakaojauhetta
1dl pehmeitä taateleita (noin 10kpl, ilman kiviä)
2rkl agavesiirappia tai kotimaista pastöroimatonta hunajaa
2rkl kookosöljyä sulatettuna
0,25tl ruususuolaa (myönnän, käytin tavallista suolaa)

Suklaatäyte:
1 kypsä avokado
0,5 banaania
6rkl raakakaakaojauhetta
4rkl agavesiirappia
ripaus ruususuolaa
1dl kookosöljyä sulatettuna

Puolukkakuorrute:
3dl puolukoita
0,5dl sulatettua kaakaovoita
5rkl agavesiirappia
0,5tl vaniljajauhetta

Koristeeksi: puolukoita, kookoslastuja, raakakaakaojauhetta...

Pohja: Mittaa ainekset kookosöljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä ja jauha massa murumaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja sekoita lusikalla. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk. 20cm, pohjalla leivinpaperi pingotettuna). Laita jääkaappiin jähmettymään suklaaseoksen valmistamisen ajaksi.
Suklaatäyte: Soseuta sauvasekoittimella avokado ja banaani. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe, agavesiirappi ja suola. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita voimakkaasti. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Puolukkakuorrute: Soseuta puolukat aivan tasaiseksi, painele tarvittaessa siivilän läpi. Sulata kaakaovoi hiljalleen kattilassa tai mikrossa, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää puolukkasoseen joukkoon kaakaovoi, agavesiirappi ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaatäytteen päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele nätiksi tai ainakin vähän nätimmäksi.


Kuinka voikaan jokin näyttää näin rumalta ja silti maistua hyvältä?!
Ps. Valkoiset pisteet puolukan seassa ovat kaakaovoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti