Keitä ensin marmeladeja varten huuhdelluista ja peratuista marjoista mehua. Helpoimmin se käy mehustimella. Kaada mehustimen alimpaan kattilaan vettä ja kasaa kaksi ylintä kattilaa sen päälle. Kaada puhtaat marjat ylimpään kattilaan ja sirottele sokeria marjojen päälle. Kuumenna kattilaa, jotta vesi alkaa kiehua ja höyry nousee marjojen sekaan. Keitä niin kauan, että mehua ei enää tule (noin 20-30 minuuttia, riippuu marjojen määrästä). Valuta mehua puhtaaseen astiaan sitä mukaa kuin sitä irtoaa marjoista. Voit lopuksi painella marjoja esimerkiksi kauhalla tai muusinuijalla, jotta saat kaiken mehun talteen. Suodata mehu harsokankaan läpi. Kiehauta mehu kattilassa ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Anna mehun jäähtyä.
5dl pihlajanmarjamehua
2dl hillosokeria
2tl agar-agarjauhetta (tai kolminkertainen määrä agar-agarhiutaleita)
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita. Aloita kuumentamaan, sekoita samalla. Keitä seosta noin 5 minuuttia. Kaada valmis, kuuma seos kelmulla vuorattuun astiaan tai irtoreunavuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa jähmettynyt marmeladi kuutioiksi ja anna kuivua huoneenlämmössä pari päivää. Sokeroi valmiit marmeladit ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti