perjantai 5. syyskuuta 2014

Suklaahippukeksikippoja

Mistä tietää, että leivonta-addikti alkaa tervehtymään? No tietenkin siitä, että internetselaimessa on auki parikymmentä välilehteä ja jokaisessa niistä on jokin ihana herkku, jonka haluaisi leipoa. Ja siitä, että toteuttaa niistä ensimmäisen. Tämän sairasloman viimeisen päivän kunniaksi leivoin keksikuppeja, joihin sain innostuksen In The Houze -blogista. Blogin pitäjä Minna oli tehnyt hieman epäonnisisia keksikuppeja ja idea alkoi heti kiinnostamaan. Pienellä googlailulla löysin Byron Talbottin ohjeen suklaahippukeksikippohin ihan videon kera. Testattuani ohjetta olen melko tyytyväinen. Ensi kerralla teen kuoresta ohuemman, jotta kipot lähtevät paremmin irti vuoasta. Vuokana voi käyttää esimerkiksi kohokasvuokia, kahvikuppeja tai muffinsipeltiä. Vuoat pitää kuitenkin muistaa voidella huolellisesti, jotta saat keksikipot irtoamaan ilman väkivaltaa.

100g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna
4,5dl vehnäjauhoja
1,5dl suklaahippuja tai -rouhetta (tumma suklaa)

Kippojen sisälle: tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit huolellisesti. Lisää muna ja sekoita. Sekoita taikinaan vielä jauhot kolmessa erässä, kunnes taikina on kiinteää. Lisää vielä suklaahiput, sekoita. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Voitele vuoan voilla. Ota taikinasta pala ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kuoreksi. Tasoita yläreuna painelemalla.


Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna keksikippojen jäähtyä vuoassa. Kun kipot ovat jäähtyneet hieman, sulata tummaa suklaata. Sivele sudilla suklaasulaa kippojen sisäreunoille ja pohjaan. Näin kipot kestävät paremmin pehmeämättä esimerkiksi jäätelöä. Kun kipot ovat jäähtyneet kunnolla irroita keksikipot varovasti vuoasta. Tarvittaessa kopauta vuokaa pöytää vasten ylösalaisin.


4 kommenttia:

  1. Sie oot huippu! Meikän epäonni on teikän onni. Vieläkö näitä sais suolasena versiona niin voi taivas!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Minna! Siis sun ideat on mahtavia. Oon ehkä katsonu liikaa sarjaa "Ensisilmäyksellä", kun ekana tulee mieleen Barney Stinsonin sanat: "Challenge accepted!"

      Poista
    2. Mie kato tykkään syödä kaikkea hyvvää... mielellään vielä suolasta hyvvää, mut mun toteutus ei vaan ole sun tasosta niin siks näitä on hyvä nakata sulle testattavaksi. Tuun joskus sun oppiin.

      Poista