200g voita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria (korvasin osan vaniljajauheella, kun vaniljasokeri loppui)
1 muna
4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
0,5dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
25g voita
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon. Kun taikina on tasaista, jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Muotoile taikinapalat tangoiksi, joiden halkaisija on noin 3cm ja nosta tangot leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu 2 tankoa. Painele kevyesti esim. kämmensyrjällä tangon keskelle pituussuunnassa ura. Valmista seuraavaksi pistaasimuruseos. Rouhi veitsellä pistaasit karkeaksi rouheeksi. Sekoita pehmeän voin sekaan täytteen muut ainekset. Jaa muruseos keksitankojen syvennyksiin.
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa heti uunista tulon jälkeen veitsellä parin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Anna jäähtyä pellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti