keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ikea-tuunailua

Pari päivää sitten laitoin kuva-arvoituksen, jossa oli maalauksen alla vajaa kymmenkunta koivuvanerin väristä osaa. Nyt on aika paljastaa mitä noista palasista saikaan aikaan!

Mun suuri haave on ollut saada tytöille Ikean puinen Duktig -leikkikeittiö. Nyt sopivasti tuon tuotteen hinta laski (jälleen) ja olihan se pakko hommata. Joskus törmäsin johonkin blogiin, jossa tuota kyseistä leikkikeittiötä oli kivasti tuunattu aivan erinäköiseksi ja se jäi mieleen muhimaan.

Ja nyt siis pieni kuvasarja, jonka aloittaa se alkuperäinen Duktig ja sitä seuraa tuunattu versio.

Kuva: Ikea.com



4 kommenttia:

  1. VAU! Meki just samainen keittiö hankittiin, mut ite ku oon tällanen tammen tykkääjä, niin toistaseks pidettiin orkkiksena. Mut mahtis huomata, et voi tuunata sit jos myöhemmin tuntuu siltä. Millä käsittelit?

    VastaaPoista
  2. Ihan vain pintahioin kevyesti ja maalasin sävytetyllä Teknoksen puolihimmeällä kalustemaalilla. Oli vielä vesiliukoista, ettei koko kämppä haissu maalille ja kuivui järjellisessä ajassa. Helppo homma, suosittelen testaamaan, jos yhtään hotsittaa :)

    VastaaPoista
  3. Vau! Sama projekti olis edessä, keittiö vielä kaupassa. Maalasitko siis kaikki osat ennen kokoamista? Kuinka tarkasti hioit ja minkä vahvuisella paperilla (jos muistat)? Laiskana mietin, että onnistuisiko sama dc-fixillä... Niin ja paljonko meni maalia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Nyt on huono muisti kovilla! Hiekkapaperin karkeutta en muista, mutta osaavat varmaan rautakaupassa auttaa, kun pyydät apua. Ei ainakaan ihan hienointa eikä kovin karkeakaan ollut... (Olipa tuosta paljon apua...)
      Kovin tarkasti pintoja ei tarvinnut hioa, ainoastaan lakkapinta rikki, jotta uusi maali tarttuu paremmin pintaan. Maalasin ainoastaan koivuvanerin väriset osat ja kaikki niistä ennen kasaamista. Silloin ei tarvitse miettiä teippaamista ja yli rajojen maalaamista :)
      Huonon muistini mukaan maalia kului sellainen 0,45 litrainen purkki, kun maalasin kahteen kertaan koivuvaneriset osat. Maalaamiseen suosittelen ehdottomasti pientä vaahtomuovitelaa, jolloin ei jää lainkaan siveltimen jälkiä valmiiseen pintaan.
      Dc-fixilläkin askarreltavaa riittää, pintoja on suhteellisen monta ja ruuvin koloja sekä muita jänniä kohtia useampia. Kontaktimuovilla niiden huomioiminen vaatii tarkkuutta, mutta maalilla ne voi vetää yli huoletta.

      Onnea urakkaan ja kerro toki myöhemmin kuinka onnistui!

      Poista