lauantai 18. tammikuuta 2014

Kevyttä iltapalaa

Tätä iltapalaa tehtiin meillä jo reilusti ennen vuoden vaihdetta, on vain jäänyt jostain syystä laittamatta tänne ohjetta ja kuvaa. Oli todella maistuvaa ja helppoa! Vähän carpaccio-tyylinen, mutta ilman raakaa lihaa. Tällä ohjeella saa annokset kahdelle.


1 ruukku rucolaa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua (serranoa, prosciuttoa, mikä vain maistuu hyvälle)
oliiviöljyä
pippuria
parmesaania
granaattiomena

Asettele ensin ilmakuivatut kinkut lautaselle. Huuhdo ja kuivaa rucolat. Levitä rucolat ilmakuivattujen kinkkujen päälle. Höylää parmesaanista lastuja reilusti rucolan päälle, pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhi pippuria oman maun mukaan.
Annos viimeistellään granaattiomenan siemenillä, tähän riittää hyvin noin puolikas hedelmä. Jostain internetistä löysin vinkin siemenien irroittamiseen: Leikkaa hedelmä puoliksi ja koputtele lusikalla ulkopintaa (lujaa), jolloin siemenet alkavat irtoilla. Varo kuitenkin mehuroiskeita, granaattiomenan mehu on voimakkaan väristä.

Ja sitten vain nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti