sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Uusinta chilikonvehdeista

Viime talvena kehitin täytteen tummasuklaakuoriselle konvehdille, jossa olisi vähän chilin lämpöä tuovaa potkua. Idea näihin chilikonvehteihin tuli Minnalta. Näitä piti kokeilla nyt uudestaan helpommalla temperointitavalla (lue enemmän täältä), tosin täytteestä jätin tällä kertaa Wiener nougat-rouheen pois. Suklaana käytin näissä tukusta saatavaa Valrhonan Manjaria, joka sisältää kaakaota 64%. Tätä suklaata jäähdyttelin siemensuklaan kanssa 28-asteiseksi. Temperointi onnistui niin hyvin, että suklaa meinasi jähmettyä heti muottiin (temperoitu suklaa jähmettyy huomattavasti nopeammin kuin temperoimaton) kuorien valamisvaiheessa. Tästä viisastuneena ensi kerralla jätän suklaan asteen kaksi lämpimämmäksi, mikäli temperointi antaa myöden.

Vaan nyt pitää kyllä kehaista itseä, sillä näistä tuli suorastaan suussasulavan hyviä. Ja mikä ihaninta, pari tällaista tyydyttää makean himon täysin!

Taustalla valkosuklaakonvehteja.
Vasemmalla vadelma-valkosuklaatäyte, oikealla chilisuklaatäyte.

2 kommenttia:

  1. Pidettäiskö joku viikonloppu tai ilta sellainen pieni työpaja, jossa sie voisit opettaa mulle näiden tekoa??? Tartten pientä opastusta, ku en vaan jaksa ja viitti ruveta räpimään yksin kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii vallan mainiosti! Sanot vaan milloin pääset :)

      Poista