Tällaisia niistä sitten tuli. |
Taikina:
0,5dl maitoa
1tl sitruunamehua
reilu 200g porkkanaa raastettuna hienoksi (3 kohtuu isoa)
2 munaa
1dl rypsiöljyä
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
0,5-1tl kanelia
Kuorrute:
75g voita (huoneenlämpöistä, pehmeää. Älä lämmitä mikrossa!)
1,25dl tomusokeria
0,5tl vaniljasokeria
0,5rkl maitoa
200g tuorejuustoa (esim Philadelphia)
Koristeeksi:
uunissa tai pannulla paahdettuja saksanpähkinöitä
Mittaa maito ja sitruunamehu lasiin, anna maidon juoksettua porkkanoiden raastamisen ajan. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita hyvin keskenään porkkanaraaste, rypsiöljy, munat ja maitoseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää porkkanaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinsivuokiin. Taikinan voi lusikoida vuokiin tai pursottaa ison pursotuspussin avulla.
Taikina on jaettu vuokiin ja pelti valmiina uuniin. |
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito. Vatkaa hyvin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa taas tasaiseksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinsien päälle nätisti. Tai vaihtoehtoisesti nosta lusikoilla nokareet muffinsin päälle ja levitä.
Muffinsit valmiina pursotettavaksi. |
Ja tässä yksi valmiina koristeltavaksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti