lauantai 30. marraskuuta 2013

Piparitalo vm. 2013

Viikon rakentelun ja koristelun jälkeen meidän piparitalo on viimein valmis! Ja tässä se on tunnelmavalaistuksessa:


Talon kaava on otettu Floran sivuilta, pienillä muokkauksilla tosin. Muokkasin ikkunat ruudullisista kaareviksi sekä vielä kaiken kukkuraksi unohdin oven, eli kirkko on täysin suljettu... Ikkunat tein isomaltoosilla ja maalasin pastaväreillä. Seinät, nurkkaukset ja katon reunat koristelin paksulla pikeerillä. Katto on tehty tänä vuonna mustasta sokerikuorrutteesta. Tämä kuorrute olikin kevyempää kuin viime vuotinen lakumatto, joten kasaaminen oli huomattavasti helpompaa. Talon kasaamisessa liimana toimi isomaltoosi. Isomaltoosi on aivan mahtava aine näissä piparitöissä, kun se ei ruskistu kuten sokeri, mutta jämähtää nopeasti. Kasaamiseen menikin peräti 10min, sisältäen valojen virittelyn ja isomaltoosin sulatuksen!
Tässä vielä pari kuvaa, toinen ihan kunnon valaistuksella, jolloin seinien koristelut näkyvät selkeämmin. Koristeluihin löysin idean Mansikkamäen blogista.3 kommenttia:

  1. On kyllä uskomaton! Kait oot ilmoittautunut jo piparkakkutalon leivonta kisaan...oliko se nyt Myllyn paras vai kenen järjestämä.

    VastaaPoista
  2. En ole ilmoittanut :) Oon niin huono mihinkään tuollaisiin osallistumaan..

    VastaaPoista