sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kookoslastuja

Mikä on yhtä hyvää (tai jopa parempaa) kuin kauralastut, mutta gluteenittomia? No kookoslastut! Vaikeudella näitä ei ole pilattu ja maku on mitä ihanin. Aikaakaan ei kulu paljon, taikinan tekoon ja keksien paistamiseen meni kaikkiaan reilusti alle tunti. Ohje on alunperin K-Ruoka-sivustolta, tosin appelsiininkuoren korvasin vaniljajauheella.

Vinkki! Mikäli haluat tehdä kekseistä maidottomia, vaihda voi maidottomaan margariiniin.

75g voita (tai maidotonta margariinia)
100g kookoshiutaleita
1 muna
1,5dl sokeria
1rkl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
0,25-0,5tl vaniljajauhetta (tai 1rkl vaniljasokeria)

Sulata voi ja sekoita voisulan sekaan kookoshiutaleet. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdossa. Lisää muna-sokeri-vaahtoon kuivat aineet ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä voi-kookosseos ja kääntele taikina sekaisin.
Nostele pikkulusikalla taikinasta nökäreitä leivinpaperille pellille, mutta jätä reilusti tilaa, sillä taikina leviää reippaasti. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa (tai 160-asteisessa kiertoilmauunissa) 6-9 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat ensin kohonneet ja pinta on sen jälkeen laskeutunut. Anna keksien jäähtyä pellillä täysin ennen kuin irrotat ne leivinpaperilta.

1 kommentti:

  1. Naaaam! Nämä menevät kokeiluun,ehdottomasti! Kookoshullu,kun olen!

    VastaaPoista