tiistai 20. toukokuuta 2014

Pikkuleipiä limellä höystettynä

Ihanan pikkusiskoni ylioppilasjuhlat lähestyvät vääjämättä ja sitä mukaa lisääntyvät leivonnaistestailut. Tällä kertaa pääsivät vuoroon pikkuleivät, joihin testasin uutta taikinaa limeraasteella ja -mehulla terästettynä. Taikina oli ehkä hieman liian pehmeää työstettäväksi ja siksi päädyinkin kaulitsemaan taikinan suoraan leivinpaperille. Tämän jälkeen painelin kuviot taikinaan ja keräilin (terävän veitsen avulla) ylimääräiset taikinat keksien ympäriltä pois. Taikina ei onneksi ihan hirmuisen paljon kohoa, joten keksit pystyi leikkaamaan suhteellisen lähekkäin. Makuna lime sopi melko kivasti taikinaan, maku oli raikas ja niin erilainen kuin mihin on tottunut. Seuraavana kokeiluun meneekin samainen taikina pienillä muutoksilla, makuaineeksi vaihtuu appelsiini ja jos sitä kaulittavuutta ja käsiteltävyyttä saisi vähän paranneltua jotenkin...
Ohje on alunperin Painted By Cakes -blogista. Tuossa ohjeessa makua oli antamassa verigreippi ja keksien väliin oli tehty voista, sokerista ja verigreipistä täyte. Mielestäni keksit olivat loistavia ilman täytettäkin!

100g pehmeää voita
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 keltuainen
2tl sitrusraastetta
1rkl sitruksen mehua

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää vahtoon voimakkaasti vatkaten keltuainen. Lisää lopuksi vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitrusraaste ja -mehu. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia. Kauli taikina leivinpaperin päällä (tai jauhotetulla pöydällä, huomaa kuitenkin alun teksti!) ohueksi levyksi, painele muotilla kuviot taikinaan ja kerää ylimääräinen taikina pois keksien välistä. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa keskitason yläpuolella noin 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti