lauantai 17. toukokuuta 2014

Makea chilikastike ja salaattinyyttejä

Taas kerran eksyin internetin ihmeelliseen maailmaan ja törmäsin pariin blogiin, joihin en ole ennen eksynyt. Näistä molemmista löysin kivan kuuloisia ohjeita ja jotain tuli testattuakin jo! Perjantai-illan kunniaksi teimme makeaa chilikastiketta ja salaattinyyttejä sekä lehtikaalisipsejä. Lehtikaalisipsejä teen vielä uudestaan tänään ja niistä tulee myöhemmin oma postaus. Nyt siis ohjetta näihin aiemmin mainittuihin herkkuihin. Näiden ohje löytyi Kokit ja Potit -nimisestä blogista. Ohjetta seurailin kohtuu orjallisesti, kuten oikeastaan aina tehdessäni jotain uudella ohjeella. Muutin ainoastaan chilin määrää, käytin seitsemän punaista chiliä ohjeen 4-5 chilin sijaan. Ja hyvää tuli! Voittaa kaupan makeat chilikastikkeet mennen tullen.

Chilikastike:
1dl riisiviinietikkaa
0,75-1dl sokeria
0,5dl vettä
0,5tl suolaa
7 punaista chiliä
2-3 valkosipulinkynttä
2tl tuoretta raastettua inkivääriä
puolikkaan limen kuori raastettuna
2tl kylmää vettä
2tl maizenaa

Salaattinyytit:
salaattia (meillä oli rapeaa romainea, jääsalaatti olisi ehkä parempi)
pari porkkanaa
pala kurkkua
riisinuudelia (ohutta) keitettynä ja kylmällä vedellä huuhdeltuna
korianteria ja minttua hienonnettuna
(soijaa)

Valmista ensin chilikastike. Pilko chilit, siemeniä ei välttämättä tarvitse poistaa. Hienonna valkosipulit. Mittaa kattilaan riisiviinietikka, sokeri, vesi ja suola. Kiehauta. Lisää chilit, valkosipuli, inkivääri ja lime. Keitä muutama minuutti. Sekoita maizena ja vesi pienessä astiassa ja lisää kattilaan ohuena nauhana. Sekoita huolellisesti ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes kastike sakenee vähän ja muuttuu jälleen kirkkaaksi. Kaada lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Aloita salaattinyyttien valmistaminen valmistelemalla täytteet. Keitä ja huuhtele riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi porkkana ja kurkku. Irroita salaatin lehdet toisistaan ja huuhtele huolellisesti. Hienonna korianteri ja minttu. Täytä salaatinlehdet niin, että jokaiselle lehdelle tulee porkkana- ja kurkkutikkuja, vähän riisinuudeleita ja yrttejä (sekä halutessasi vähän soijaa). Kääri salaatinlehti täytteiden ympärille.
Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti