lauantai 24. tammikuuta 2015

Uusinta paellasta

Viime vuoden puolella teimme paellaa, jonka ohjeen löysin Olivia-lehdestä. Ohje ei kuitenkaan ollut ihan paras eikä myöskään lopputulos. Nyt teimme vähän lisää taustatyötä etsimällä reseptiä ulkomaisilta sivustoilta sekä ostamalla Espanjasta paremman paella-pannun ja varsinaista paellariisiä. Ja voilá! Lopputuloksena oli aivan loistava Paella Mixta eli paella kanalla, katkaravuilla ja chorizolla.


Tämänkertainen ohje löytyi Whole Food Marketin sivuilta.

1,2 litraa kanalientä
0,5tl sahramia
oliiviöljyä
300g kanasuikaleita
150g chorizoa ohueksi siivutettuna
1rkl savustettua paprikajauhetta, pimentón dulce
4 laakerinlehteä
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli hienonnettuna
1 tomaatti kuorittuna ja pilkottuna
0,75tl suolaa
0,25tl pippuria jauhettuna
400g (noin 4,75dl) paellariisiä (tai risottoriisiä)
1prk (190g) artisokan sydämiä pilkottuna
2 grillattua ja säilöttyä paprikaa viipaloituna
100g katkarapuja

Ota kuumaa kanalientä pari desilitraa mukiin ja lisää joukkoon sahrami. Anna liemen maustua noin 10 minuuttia.
Lorauta pannulle pari ruokalusikallista oliiviöljyä paellapannulle (tai korkeareunaiselle paistinpannulle) ja ruskista siinä kanasuikaleet ja chorizot. Kun kanat ovat kypsiä, lisää paprikajauhe, laakerinlehdet, valkosipulit, sipulit, tomaatit, suola ja pippuri. Sekoita ja paista 5-10 minuuttia. Kaada pannulle sahramiliemi ja kanaliemi. Lisää riisi ja sekoita ne tasaisesti pannulle. Tämän jälkeen seosta ei enää sekoiteta! Asettele paellan pinnalle paparikaviipaleet ja artisokat. Anna kiehua 15-18 minuuttia. Lisää katkaravut ja painele niitä paellan pinnan alle, mutta älä sekoita pannun pohjaa. Anna kiehua vielä 5-7 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja neste imeytynyt. HUOM! Paellan pohjalle kuuluu muodostua ruskistunut pinta! Anna vetäytyä hetki ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti