sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Syksyn kakkurumban aloitus - Banoffee-kakku

Nyt se on sitten aloitettu virallisesti. Nimittäin joka syksyinen kakkurumba. Seuraavat kaksi kuukautta on yhtä juhlaa, sillä meidän katon alla juhlitaan kolmet synttärit ja isänpäivä. Tämän päiväinen kakku oli vasta testikappale, kermakakku banoffee-täytteellä. Makeaa ja kermaista, juuri sellaista mistä lapset tykkää. Täytteen lisäksi myös pursotukset olivat testissä. Pursotuksiin käytin korinpunostyllaa ja lehtityllaa sekä päällisen reunapursotuksiin kierretähtityllaa. Kakkupohja oli ihan perinteinen vaalea pohja. Ohjeet laitan tällä kertaa vain täytteelle ja pursotuksille. Näistä riitti hyvin 22cm kakun tarpeisiin, lisäämällä banaania riittäisi varmaan myös 24cm kakulle. Täytin kakun irtoreunan sisälle, jolloin kakusta tuli nätin tasainen.
Täytteen ohjeen löysin Pullahiireltä.

Täyte:
1tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa (ei kulu kaikki!)
2 banaania (viipaloi ohuiksi viipaleiksi)
4dl vispikermaa
sokeria, vaniljasokeria

Pursotukset:
2,5dl vispikermaa (suosin Flora Vispiä)
2,5dl kuohukermaa (Flora Kuohu)
sokeria, vaniljasokeria
pinkkiä elintarvikeväriä (geelimäinen)

Halkaise kakkupohja kolmeen kerrokseen. Laita alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Aseta irtoreuna pohjan ympärille ja aloita kasaaminen. Levitä pohjalle ohut kerros kinuskia, lado päälle yhden banaanin viipaleet ja levitä pinnalle noin puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen pohjakerros, kostuta ja täytä, kuten edellinen väli. Päälle vielä viimeinen pohjakerros, kostuta. Anna maustua mieluiten yön yli, vähintään muutama tunti.
Poista kakun ympärilä irtoreuna. Vaahdota kermat ja mausta sokereilla. Levitä ohut kerros kermaa kakun reunoille ja paksumpi kerros kakun päälle. Tasoita päällinen huolellisesti. Loppu kerma jaetaan kolmeen pursotuspussiin: Ensimmäiseen pussiin valkoista kermavaahtoa ja lehtitylla, toiseen pussiin valkoista kermavaahtoa ja kierretähtitylla, kolmanteen pussiin pinkiksi värjättyä kermavaahtoa ja korinpunostylla. Pursota ensin korinpunostyllalla reunoille pystysuoria pursotuksi noin 1,5cm välein koko kakun ympäri. Sen jälkeen pursota lehtityllalla röyhelöpursotukset edellisiin väleihin alhaalta ylöspäin. Koristele yläreuna viimeisellä tyllalla.


1 kommentti:

  1. Teikä on kyl niin kehittyny kakkujen koristelussa. Näyttää hyvältä ja varmasti maistuuki. Alkopa tekeen niin kakkua mieli. <3

    VastaaPoista