maanantai 22. syyskuuta 2014

Amerikkalainen limepiirakka eli key lime pie

Tämän ohjeen sain vuosia sitten ystävältäni, joka oli löytänyt se jostain lehdestä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä piirakka vie kielen mennessään. Piirakka on kuitenkin suhteellisen makea, joten yksi pala piirakkaa riittää loistavasti.


Piirakka kannattaa tehdä halkaisijaltaan noin 20-22cm kokoiseen piirakkavuokaan. Jos kuitenkin haluat isomman piirakan, tuplaa kaikki määrät ja tee piirakka vuokaan, joka on 26-28cm halkaisijaltaan. Tämä piirakka onnistuu myös irtopohjaisessa piirakkavuoassa, mutta vaatii tuolloin huolellisuutta pohjan painelussa vuokaan.

Pohja:
100g digestivekeksejä
3rkl tomusokeria
50g voita sulatettuna

Täyte:
1 limen kuori raastettuna
4 limen mehu (n. 1,25dl)
4 keltuaista
1tlk kondensoitua maitoa

(koristeluun kermavaahtoa)

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää voi ja sekoita massa tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviiksi, ohueksi kerrokseksi.
Sekoita kulhossa täytteen kaikki ainekset, kunnes seos on tasainen. Kaada täyte pohjalle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Älä anna ruskistua! Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele halutessasi kermavaahdolla.

2 kommenttia:

  1. Arvelen, että tämä on ensivierailuni, vaan ehdottomasti ei viimeinen. Upeita, makoisia kakkuja, olet taitava!
    Tähän amerikkalaisen reseptin piirakkaasi sanoisin, että kaunis, makoisa, houkutteleva limepiirakka......'key lime' -pie se ei varsinaisesti ole, niitä ei tiettävästi Suomesta saa, muttei nimi piirakkaa pahenna Ü.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista!
      Ja "key lime" tämä ei kyllä ole, mutta leikitään niin ;)

      Poista