lauantai 7. kesäkuuta 2014

Lehtikaalisipsejä

Täytyy sanoa, että olin enemmän kuin vähän ennakkoluuloinen näistä ennen tekemistä ja maistamista. Oikeasti, kuinka hyvältä voi muka maistua uunitettu vihreälehtinen kaali?! Vaan yllätyin iloisesti! Nämähän olivat mahtavia! Ja makua on helppo muunnella jokaisen suuhun sopivaksi, sillä maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Oma mielikuvitukseni on varsin suppea ja siksi meillä on ollut kokeilussa vain perusversio suolalla ja oliiviöljyllä sekä tulisempi versio srirachalla (TODELLA tulinen chilikastike) ja oliiviöljyllä. Molemmilla tuli varsin hyviä lehtikaalisipsejä. Yhdestä lehtikaalipussista tuli pari pellillistä valmiita sipsejä, joten yhdellä pussilla pääsee jo hyvään alkuun näiden kanssa.

lehtikaalia (vihannesosastolta, iso muovipussi)
oliiviöljyä, parisen ruokalusikallista
suolaa
mausteita oman maun mukaan

Huuhtele lehtikaalit. Leikkaa jokaisesta lehtikaalin lehdestä kova lehtiruoti irti ja revi jäljelle jäänyt lehtiosa kulhoon.Kaada kulhoon lehtikaalien päälle oliiviöljyä niin, että sekoittaessa sitä tarttuu jokaisen kaalin pintaan, mutta kaalit eivät ui öljyssä. Mausta mielen mukaan ja sekoita. Sekoittaminen on kätevää tehdä käsin, kun kädet kuitenkin sotkeutuvat seuraavassa vaiheessa. Levitä maustetut lehtikaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille yhteen kerrokseen eli niin etteivät kaalit ole päällekäin tai kaksinkerroin.


Laita pelti 140-asteiseen uuniin keskitasolla. Lehtikaaleja paistetaan yhteensä 20-25 minuuttia, mutta kaalit pitää kääntää (ainakin) kerran puolessa välissä. Kääntämisessä ei kannata lintsata, sillä käännetyistä lehtikaaleista tulee ihanan rapeita. Jos lehtikaalit jäävät lötköiksi, jatka paistamista vielä hetki. Nauti lehtikaalisipsit tuoreeltaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti