tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesän askartelua

Nämä sateiset ja harmaat säät eivät ole lisänneet leivontaintoa, mutta sitäkin enemmän kyllä käsitöiden tekemisen intoa. Aiemmin kirjoitin jo tekemästäni laukusta. Nyt innostuin matoista! Internetin syövereistä silmään iski kaksikin erilaista mattoa.

Ensimmäinen matoista oli pujoteltu solmumatto, jonka tein tekokuituisesta karheasta köydestä. Ohjeet maton solmimiseen (tai siis pujotteluun) löysin kiipeilijöiden foorumilta. Ilmeisesti kiipeilyä harrastavat ihmiset kierrättävät tällä tavalla vanhoja käytettyjä kiipeilyköysiään.


Yhtään en kyllä tiedä mihin tämän pistäisin, kunhan vain innostuksen vallassa tein moisen.

Toinen matto, joka on seuraavana to-do -listalla, onkin vähän suuritöisempi. Perusideana on, että 3-4 erilaista kangasta leikataan 5cm levyisiksi kaitaleiksi. Nämä suikaleet kieritetään esim. pyykkinarun (halk. 6mm) tai lipputangon narun (halk. 5mm) ympärille ja ommellaan kiinni naruun suoralla ompeleella. Näin valmistunutta nauhaa lähdetään kieputtamaan spiraaliksi ja ommellaan siksakilla kerrokset yhteen. Tätä jatketaan, kunnes matto on halutun kokoinen. Postailen kuvaa, kun saan maton tehtyä. Alkuperäiset ohjeet löysin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti