perjantai 2. toukokuuta 2014

Ruusupursotuksia koekakussa

Enää alle kalenterikuukausi aikaa harjoitella nättien kakkujen tekemistä! Ihana pikkusiskoni pääsee tuolloin ylioppilaaksi ja olen lupautunut leipomaan juhlaan kakut. Tämän kakun tarkoituksena oli testata gluteenitonta pohjaa, ruusupursotuksia ja pariakin eli täytettä. Täytteiksi valitsin valkosuklaa- ja vadelmamousset. Näistä vadelma oli erittäin raikas ja hyvä, mutta valkosuklaa oli aika mitäänsanomaton. Molempia täytteitä jäi yli, joten laitoin loput laseihin jähmettymään huomiseksi jälkiruoaksi. Vadelmatäyte on Pullahiiren blogista ja valkosuklaamousse on Painted by Cakes -blogista.

Pohja:
3 munaa
1dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi perunajauhojen ja leivinjauheen seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla (ilman siivilöintiä perunajauho jää paakkuiseksi). Voitele vuoka esim. Keijun vuokaspraylla ja kaada taikina vuokaan. Itselläni oli säädettävä pyöreä irtoreunavuoka, jonka halkaisijaksi säädin 18cm. Paista pohjaa 175-asteissa uunissa keskitason alapuolella noin 40 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen kerrokseen.
(Kostutuksen tein maidolla, mutta liian vähän. Pohja jäi vähän kuivakaksi. Kostuta huolellisesti!)

Valkosuklaamousse:
2,5dl vispikermaa (esim. Flora Vispi)
80g valkosuklaata
100g maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
1rkl vettä
2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se nopeasti maitorahkan ja vaniljasokerin sekaan. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet sekaan. Sekoita liivateliuos suklaa-rahkaseokseen huolellisesti. Kääntele vispikerma rahkaseokseen, kunnes seos on tasaista. Levitä kostutetulle pohjalle.

2,5dl vispikermaa
1,25dl vadelmapyrettä (löytyy hillohyllystä pahvipurkista, olisiko ollut Bonne?)
0,75dl tomusokeria
1,5tl vaniljasokeria
3 liivatetta
2rkl vettä (mulla oli osa sitruunamehua)
1dl vadelmia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita vispikerman joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet sekaan. Sekoita liivateliuos huolellisesti vadelmapyreen joukkoon. Kääntele vispikerma vadelmapyreen joukkoon tasaisesti. Levitä pohjalle ja ripottele täytteen päälle vielä vadelmia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti