sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kauralastuja

Tuli niin lapsuus mieleen näistä. Meillä äiti teki joskus tällaisia ihan samanlaisia. Ja oikeasti, kauralastuissa on eroja, ihan oikeasti! Näiden tekeminen oli äärettömän helppoa ja pääsinpä taas harjoittelemaan kiertoilmauunin käyttöä.

150g voita
4dl kaurahiutaleita
3dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 munaa

Sulata voi ja sekoita nopeasti kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita sekaisin. Lisää munat ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Taikina jää löysäksi!
Nostele taikinasta kahdella lusikalla nökäreitä leivinpaperin päälle pellille, mutta jätä paljon tilaa nökäreiden väliin. Itselläni pellille mahtui 6 nökärettä kerrallaan.
Paista kauralastut uunissa 175 asteessa noin 7min. Kiertoilmalla paistettaessa laske lämpötila 165-170 asteeseen. Tällöin uuniin voi laittaa kaksi pellillistä keksejä.


1 kommentti:

  1. Näistä todellakin tulee lapsuus mieleen. Nämä oli meidän perheen oikein vakkareita mokkaruutujen ohella =)

    VastaaPoista