tiistai 7. tammikuuta 2014

Pistaasipikkuleipiä

En edes muista milloin olen viimeksi tehnyt pikkuleipiä. Siis, jos ei lasketa mukaan pipareita. Viikonloppuna iski hirveä hinku tehdä kauralastuja, mutta teinkin sitten näitä. Ihan mielettömän helppoja tehdä ja niin valtavan hyviä! Ohjeeseen törmäsin Valion sivuilla. Näitä tehtyäni jäi mieleen vielä pyörimään pieni idea ohjeen muuntelusta. Olisi nimittäin ehkä superhyviä keksejä, jos tekisikin keksin Wilhelmiina-keksien taikinasta ja päälle tuota pistaasimurua... Sitä on ehkä pakko kokeilla joku päivä! Vinkkinä pistaasien kohdalle: Ei ole pakko kuoria niitä jokaista pähkinää erikseen, jos asut Punnitse&Säästä -liikkeen lähellä. Siellä nimittäin myydään pistaaseja valmiiksi kuorittuna.

200g voita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria (korvasin osan vaniljajauheella, kun vaniljasokeri loppui)
1 muna
4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
0,5dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
25g voita

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon. Kun taikina on tasaista, jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Muotoile taikinapalat tangoiksi, joiden halkaisija on noin 3cm ja nosta tangot leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu 2 tankoa. Painele kevyesti esim. kämmensyrjällä tangon keskelle pituussuunnassa ura. Valmista seuraavaksi pistaasimuruseos. Rouhi veitsellä pistaasit karkeaksi rouheeksi. Sekoita pehmeän voin sekaan täytteen muut ainekset. Jaa muruseos keksitankojen syvennyksiin.
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa heti uunista tulon jälkeen veitsellä parin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Anna jäähtyä pellillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti