Nyt on tämäkin aukko sivistyksestä paikattu, nimittäin koskaan ennen en ole tehnyt saaristolaisleipää. Eikä muuten ollut vaikeaa. Suurin riesa oli aineiden hankkimisessa ja nyt pitääkin varmaan urakalla leipoa kyseistä leipää, kun tarvikkeita jäi yli. Ja koska lapsukaiset tuntuivat leivän mausta pienellä maistelulla pitämään.
Pikaisella googlaillu löysin useilta sivuilta täsmälleen saman ohjeen tälle leivälle. Vain yhdeltä sivulta löysin olennaisesti erilaisen ohjeen, sekin vain vähän rukiisempi kuin tämä yleisempi ohje. Siksipä en sen suuremmin tätä linkitä muihin ohjeisiin.
1 l piimää
75g hiivaa
3dl olutmaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl siirappia
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
Taikina jaettuna vuokiin, valmistautumassa kohoamiseen. |
Lisäksi voita vuokien voiteluun.
Tämä ohje ei paljon vaadi tekijältään. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Mittaa loput aineet sekaan ja sekoita sekaisin, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan (á 2l) ja anna leipien kohota peiteltynä 1,5h.
Kohonneet leivät. Reunat eivät meinanneet riittää. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti