keskiviikko 12. elokuuta 2015

Satsuma-marenkipiirakka

Ostin kevätpuolella itselleni ihanan minisatsumapuun. Tai pensaan, mikä lienee. Puussa kasvoikin melkoisesti hedelmää, mutta sellaisenaan hedelmät olivat todella happamia. Jopa niin happamia, että tuli tunne, että hampaat tippuvat suusta. Johonkin sato oli kuitenkin käytettävä, joten mieheni pyysi tekemään hedelmistä marenkipiirakan, satsuma pien.

Tein piirakan samalla ohjeella kuin aiemmin olen tehnyt sitruuna-marenkipiirakan. Ohjeesta korvasin täytteen sitruunamehun ja -kuoriraasteen kirpeällä ja happamalla satsumamehulla, jota kului noin 1,5dl. Lopputulos oli varsin maukas ja hyvä, muistutti kovasti alkuperäisversiotaan maunkin puolesta, pieni kiva satsumainen vivahde oli maussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti