maanantai 24. elokuuta 2015

Punaviinimarjakakku

Löysin ihanan kuuloisen ohjeen punaviinimarjakakkuun Lunnin blogista. Kakku kuulosti raikkaalta ja mehevältä, joten pakkohan sitä oli testata. Pakkasessakin sattui olemaan vielä sopivasti viimevuotisia punaviinimarjoja.


Kakku oli varsin helppo leipoa ja tiskiäkään ei juuri tullut. Taikinan sai tehtyä kätevästi yhdessä kulhossa ilman ainoatakaan vaahdotusta! Vain valkosuklaan rouhimisesta tuli ylimääräistä tiskiä. Noudatin ohjetta kohtuullisen orjallisesti näin ensimmäisellä testauskerralla, paitsi marjojen määrää muutin hieman. Kahden desilitran sijaan käytin reilu kolme desiä pakastettuja punaviinimarjoja. Tällä määrällä kakusta tuli juuri sopivan kirpsakka ja marjaisa. Tiedä häntä sitten, johtuikohan huomattavasti pidempi paistoaika tästä marjojen lisäämisestä vai onkohan uunini vähemmän tehokas paistaja, mutta ohjeessa annettu 50 minuuttia ei riittänyt alkuunkaan paistamiseen. Minulla aikaa kului noin 1 tunti 10 minuuttia.

Lopputulos oli kuitenkin hyvä. Kakusta tuli mehevä ja viinimarjoista tuli ihana kirpakkuus kakkuun, joka tosin tasoittui hieman valkosuklaan avulla.

55g voita
200g turkkilaista jogurttia
3 munaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
3-4dl jäisiä punaviinimarjoja

Sulata voi. Sekoita kulhossa voisula, jogurtti, munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa taikinaa. Lisää suklaarouhe ja marjat. Sekoita.
Kaada taikina leipävuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla tai hieman sen alapuolella noin tunnin ajan, kunnes taikina on keskeltä jähmettynyt.
Anna jäähtyä hetki, kumoa vuoasta ja koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti