keskiviikko 26. elokuuta 2015

Cookiet punaherukalla ja valkosuklaalla

Aijaijai, nyt kyllä tuli leivottua jotain mahdottoman hyvää! Nimittäin ihania cookieita valkosuklaalla ja punaherukoilla. Tällaista tuli tehtyä, kun halusin leipoa jotain viimevuotisista punaherukoista. Yritin etsiä internetistä vastaavanlaista ohjetta, mutta en millään löytänyt yhtäkään hyvää ohjetta. Monessa ohjeessa oli mukana kaurahiutaleita, joita en halunnut kekseihin laittaa. Lopulta päädyin tekemään cookiet luotto-ohjeellani, jonka sain aikoinani yläasteen kotitaloustunnilla. Ohjeesta vaihdoin vain normaalin pähkinärouheen ja rouhitun tumman suklaan valkosuklaarouheeseen ja pakastettuihin punaherukoihin.


Ohjeessa on kuitenkin vielä pari pientä ongelmaa. Ensimmäisenä: Pakastetuista marjoista tuli ilmeisesti nestettä sen verran, että keksit jäivät hieman lörppäniksi eivätkä olleet tukevan oloisia syödessä. Ongelman voisi kiertää mahdollisesti lisäämällä jauhojen määrää puolella desillä? Pitää jatkaa testailua tältä osin. Toiseksi: Näissä on todella huono säilyvyys. Tein eilen satsin näitä eikä niitä ole enää jäljellä. Onneksi näiden leipominen on nopeaa (kaikkineen kului noin 30-40 minuuttia aikaa), joten näitä voi leipoa lisää vaikka heti huomenna!

125g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
0,5tl soodaa
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100g valkosuklaata veitsellä karkeaksi rouheeksi pilkottuna
3-3,5dl jäisiä punaherukoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä sekoita liikaa. Lisää valkosuklaa ja jäiset marjat ja sekoita vielä. Nosta taikinasta nökäreitä pellille leivinpaperin päälle, jätä reilusti tilaa näköreiden välille, sillä taikina leviää uunissa. Paista joko 200-asteisessa uunissa keskitasolla ilman kieroilmaa noin 8 minuuttia tai 180-190-asteisessa kiertoilmauunissa kaksi peltiä kerrallaan noin 8 minuuttia. Cookiet ovat valmiita, kun ne ovat ensin kohonneet ja pinta sen jälkeen laskeutunut. Anna jäähtyä pellillä, nosta pois vasta kunnolla jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti