Tortun leipomiseen tarvitaan joko uuninkestävän paistinpannun (valurautainen on kuulemma paras) tai tarte tatin -pannun. Itse omistan jälkimmäisen (halk. 24cm) ja olen siihen varsin tyytyväinen.
Pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
1 muna
Täyte:
100g voita
2dl sokeria
500g omenoita
Valmista pohja ensin. Sekoita yleiskoneella voi, vehnäjauhot ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä taikina hetkeksi odottamaan. Laita uuni valmiiksi lämpeämään 200-asteiseksi.
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Lohko omenat neljään osaan. Mittaa pannulle voi ja sulata se. Ripottele sekaan sokeri ja anna seoksen kuplia pannulla. Lisää mukaan omenalohkot, asettele ne nätisti niin, että pannun pohja peittyy. Anna pannun olla levyllä ja voi-sokeriseoksen karamellisoita. Hytkytä pannua varovasti välillä, ettei voi-sokeriseos pala pohjaan. Kun seos on karamellisoitunut, kauli taikina pannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy pannulle ja painele reunat sisäpuolelle. Laita pannu uuniin ja paista siellä noin 25-30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä hetki ja kumoa se vielä reilusti lämpimänä tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti