keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Erilainen täytekakku

Kun näin syksyllä synttäreitä piisaa meidän perheessä ja kakkuja tulee leivottua useampia, on kiva etsiä vähän erilaisia kakkuja tehtäväksi. Pelkkiin höttöisiin täytekakkuihin kyllästyy ja siksi tämä ohje oli pelastus. Alunperin ohjeessa oli käytetty pohjaan kirsikoita, mutta kirsikka ei oikein iske meillä, joten kirsikat vaihtuivat mustikoihin ja vadelmiin. Pohja oli hyvin marjapiirakkaisen makuinen, mutta meitä se ei haitannut lainkaan. Kuorrutekin oli mukavalla tavalla erilainen, ikäänkuin kermakakku kohtaisi porkkanakakun. Tällä ohjeella tuli halkaisijaltaan 15cm:n kokoinen kakku, mutta tuplaamalla pohjan ainekset saat noin 20cm:n kokoisen kakun. Täytettä (jota siis käytettiin myös kuorruttamiseen) tuli kakun kokoon nähden kohtuullisen paljon, joten on mahdollista saada kuorrutettua samalla määrällä tuo isompikin kakku. Ehkä. Jos olet epävarma, tee 1,5-kertainen täyte isommalle kakulle.

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
0,75dl ruokaöljyä
2 munaa
2dl marjoja

Täyte ja kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
3dl vispikermaa

Laita uuni lämpeämään 175-asteiseksi. Pingota leivinpaperi kahden irtopohjavuoan (halk. 15cm) pohjalle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja maito, öljy ja munat keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kosteiden aineiden sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tuoreet tai jäiset marjat taikinaan ja kääntele taikinan sekaan. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Irroita pohjat vuoasta ja anna jäähtyä kelmun alla kunnolla. Halkaise pohjat kahteen osaan.
Sekoita täytteen tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Halutessasi värjää tämä seos. Väri saa olla tässä vaiheessa reilusti tummempi kuin haluat sen lopussa olevan, sillä kermavaahto vaalentaa väriä huomattavasti. Vaahdota siis seuraavaksi kerma. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen nuolijalla.
Aseta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja levitä pohjalle täytettä tasaiseksi kerrokseksi reunoille asti. Lisää seuraava pohja ja täytä. Jatka loppuun samalla tavalla. Täyttämisen jälkeen levitä täytettä kakun päälle ja reunoille, tasoita raapalla tai palettiveitsellä. Lopputäytteen voit pursottaa kakun reunoille.
Anna kakun asettua hetki jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti