sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Porkkanaisia kuppikakkuja


Tällaisia niistä sitten tuli.
Mieli teki jotain hyvää ja jotain porkkanaista. Kuppikakkuja oon tehnyt joskus todella pitkän aikaa sitten, joten niitä siis. Tällä samalla ohjeella olen tehnyt aiemmin porkkanakakun. Jos tuplaat taikinan ja kuorrutteen määrän, saat tehtyä kolmekerroksisen kakun, jonka täytät ja kuorrutat kuorrutteella (tuorejuuston määrää ei tarvitse ihan tuplata). Taikinasta tulee 12 kuppikakkua.

Taikina:
0,5dl maitoa
1tl sitruunamehua
reilu 200g porkkanaa raastettuna hienoksi (3 kohtuu isoa)
2 munaa
1dl rypsiöljyä
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
0,5-1tl kanelia

Kuorrute:
75g voita (huoneenlämpöistä, pehmeää. Älä lämmitä mikrossa!)
1,25dl tomusokeria
0,5tl vaniljasokeria
0,5rkl maitoa
200g tuorejuustoa (esim Philadelphia)

Koristeeksi:
uunissa tai pannulla paahdettuja saksanpähkinöitä

Mittaa maito ja sitruunamehu lasiin, anna maidon juoksettua porkkanoiden raastamisen ajan. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita hyvin keskenään porkkanaraaste, rypsiöljy, munat ja maitoseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää porkkanaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinsivuokiin. Taikinan voi lusikoida vuokiin tai pursottaa ison pursotuspussin avulla.


Taikina on jaettu vuokiin ja pelti valmiina uuniin.
Paista muffinseja 175-asteisessa uunissa noin 25min. Kokeile taikinan kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei jää tikkuun kiinni, taikina on kypsää. Anna jäähtyä hyvin.

Sekoita kulhossa sähkövatkaimella voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito. Vatkaa hyvin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa taas tasaiseksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinsien päälle nätisti. Tai vaihtoehtoisesti nosta lusikoilla nokareet muffinsin päälle ja levitä.

Muffinsit valmiina pursotettavaksi.

Ja tässä yksi valmiina koristeltavaksi.

Paahda saksanpähkinät ja rouhi karkeaksi keittiöveitsellä. Ripottele kiva määrä pähkinää kuppikakun päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti