keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Piparinen kuusi

Koska meillä on joulu, siksi piparitöitä vaan tulee lisää! Piparijuttuja tekee vain kerran vuodessa ja silloin sitten rytinällä riittävästi. Tänään sain kasattua piparikuusen ja koristeltua sen. Ensimmäinen yritys ja näin nätti siitä tuli.

Piparitähdet tein laiskana kaupan valmistaikinasta, oisko ollut Sunnuntain laktoositon piparitaikina? Yhdestä paketista sai 20 tähteä piparikuusta varten ja lisäksi lasten suihin meneviä pipareita riittävästi (2 lumienkeliä ja kymmenkunta sydäntä). Muotit kuusta varten ostin Confetista.

Koristelun tein pikeerillä. Pikeeri valmistetaan yksinkertaisesti valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta. Jaoin massan kolmeen osaan: vähän valkoista omaan pussiin, pienen osan värjäsin keltaiseksi tähteä varten ja lopun värjäsin vihreäksi. Pursotuspussit on käteviä pikeerin kanssa, pakastepussit menee helposti rikki eivätkä ole riittävän ryhdikkäitä.

Pikeeri:
1 valkuainen
noin 4-4,5dl tomusokeria (vähemmän, jos koristelet esim piparitaloa)
pieni tilkka sitruunamehua

Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeria, vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti