sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Käsitöitä kevään kunniaksi

Pari viikkoa sitten kerroin, että aloitin keittiöliinojen (tai tiskirättien) virkkaamisen uudella innolla. Ensimmäinen liina valmistuikin suhteellisen nopeasti, mutta toinen on ollut vähän pidempi projekti ja itseasiassa projekti jatkuu edelleen. Nyt on kuitenkin ihan pakko laittaa vähän väliaikatietoja tännekin, kun muuten on niin saamaton ollut postauksien suhteen.

Tämäkin liina on virkattu Novitan Puuvillabambusta, virkkuukoukku on kokoa 2,5. Kuvion löysin internetin syövereistä jälleen, vapaasti suomennettuna pellavakuvio. Linkin takaa löytyy aivan mahtavan selkeä ohje englanniksi. Vaikka ohje no englanniksi, älä kuitenkaan hätkähdä suotta, sillä termistö on suhteellisen helppo ja kuvio koostuu vain ketjusilmukoista ja kiinteistä silmukoista. Lisäksi sivulla on avuksi piirrosmalli kuviosta.


Väri näyttää tässä harmaalta, vaikka onkin ihan musta oikeasti.
Keittiöliinojen lisäksi aloitin toisenkin käsityöprojektin, nimittäin kesähuivin neulomisen. Tämä huivi neulotaan ohuesta langasta ja lopuksi pingotetaan, kostutetaan ja kuivataan lopulliseen muotoonsa ja kokoonsa. Lankana olen käyttänyt Novitan Huurretta, joka on ihanan pehmoinen ja pörröinen. Lanka on 84% akryyliä, 8% mohairia ja 8% villaa. Ohjeen huiviin otin ihanasta kirjasta Pitsihuivit neuloen - Kauneimmat virolaiset pitsimallit. Aluksi työ edistyi hitaasti, kun jouduin katsomaan koko ajan kirjasta kuvion mallia, mutta vähitellen monimutkaisemmankin kuvion oppii ja nyt ainoa hidaste on oma saamattomuus. Huiviosan mallikuvion pitäisi toistua kaikkiaan 31 kertaa, kasassa on nyt noin kuusi mallikertaa. Mutta tähän pisteeseen olen päässyt jo parissa viikossa, ehkä tämä joskus ensi vuonna on valmis...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti