- Se on ihan mielettömän hyvää ja maukasta.
- Valmistaminen on helppoa ja vaatii yleensä vain pitkän haudutusajan uunissa.
1-1,5kg luista lampaan- tai karitsan lihaa
12 valkosipulinkynttä kokonaisena ja kuorittuna, pilko suurimpia vähän
170g kefalogravieraa kuutioina(saa ainakin K-Citymarketin juustotiskiltä)
suolaa, pippuria, oliiviöljyä
6 kiinteää perunaa
2 isoa porkkanaa
vettä
Poista lihoista suurimmat kalvot ja rasvat. Tee terävän veitsen kärjellä lihaan "taskuja" pistämällä ja laita koloihin sekä juustokuutio että valkosipulin pala. Ripottele lihan pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha isoon kannelliseen pataan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat reiluiksi paloiksi ja lohko porkkanat. Lisää kasvikset pataan ja ripottele päälle vielä suolaa. Jos juustoa ja valkosipulia jäi yli aiemmin, lisää ne nyt pataan. Kaada padan pohjalle vettä pari desilitraa. Sulje kansi ja kypsennä uunissa 180 asteessa kolmisen tuntia sekoittamatta.
Tuota juustoa ei kyllä läheskään joka juustotiskiltä tai K-Citymarketista saa...
VastaaPoistaEi varmaan saakaan. Meillä on sikäli ollut mahtava tilanne, että lähimmästä K-Citymarketistamme (Espoon Sello) kyseistä juustoa löytyy. Tietääkseni juuston voi korvata esimerkiksi parmesaanilla, jolloin pääsee melko samanlaiseen lopputulokseen.
PoistaHyvää tuli, kiitos maukkaasta reseptistä! 😋 Kannatti käydä Sellossa juustonhakureisulla.
VastaaPoistaHyvä, että juustoa löytyi ja ruoka onnistui! Tämä on meidän perheen suosikkipatoja juvetsin ohella.
Poista