300g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
4 munaa
7-8dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
3dl maitoa
200g (n. 4dl) valkosuklaata rouhittuna karkeaksi rouheeksi
300g (n. 4dl) mustikoita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan, mutta älä sekoita taikinaa liikaa (muuten muodostuu sitkoa taikinaan!). Kääntele lopuksi taikinan sekaan valkosuklaa ja mustikat. Älä sekoita taikinaa liikaa, jotta mustikat eivät värjää taikinaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Mikäli pinta saa liikaa väriä paistamisen aikana, suojaa pinta kesken paistamisen foliolla. Anna valmiin piirakan jäähtyä.
Vaniljakastike:
1 muna
4dl maitoa
1rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan muna, maito ja perunajauho (tai maissitärkkelys). Kuumenna ja sekoita seosta huolellisesti, kunnes seos pulpahtaa kerran. Jäähdytä seos ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoile piirakan kanssa jääkaappikylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti