maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ei mennyt kuin Strömsöössä

Mitä tulee, kun Whoopy pie muistuttaa enemmänkin Cookieta? No tietenkin Wookie! Arvatkaa olenko nauranut tuolle sanaleikille mielessäni (ja ääneen) pari päivää?!

Whoopy pien kuuluisi olla pehmeä keksi, jonka väliin laitetaan suhteellisen kiinteä täyte. Nämä omat whoopieni eivät kuitenkaan pysyneet oikein kuosissaan uunissa, vaan levisivät kuin jokisen eväät. Ehkä laitoin liikaa taikinaa keksejä varten eikä massa jaksanut pysyä kasassa vaan levisi. Tai sitten keksit eivät kestä sitä, että luukun aukaisee kesken paistamisen (aukaisin kerran). Tai sitten eivät tykänneet kiertoilmauunista. Maku ei onneksi kuitenkaan kärsinyt, vaan maku oli mitä miellyttävin. Täytteeksi näihin kekseihin tuli minttusuklainen voikreemi.

Ohjeen löysin mielenkiintoisesta ulkomaisesta blogista nimeltään Sugarhero.

Keksipohjat
270g vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta (tummaa, makeuttamatonta)
1tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
60g voita huoneenlämpöisenä
260g fariinisokeria
100g sokeria
2 munaa
0,5tl vaniljajauhetta
60g tummaa suklaata
240g smetanaa

Lämmitä uuni valmiiksi 175-asteiseksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja sekoita taikina huolellisesti. Lisää taikinaan vaniljajauhe ja suklaasula, sekoita tasaiseksi. Lisää kolmasosa kuivista aineista, sekoita. Lisää puolet smetanasta, sekoita. Jatka kuivien aineiden ja smetanan lisäämistä samalla tavalla loppuun asti.
Pursota tai nostele lusikoilla nökäreitä leivinpaperille, mutta jätä leviämisvaraa. Annoksesta tulee kolme pellillistä.
Paista keksit 175-asteisessa uunissa keskitasolla 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ennen keksin irroittamista leivinpaperista. Valmista täyte odotellessa.

Täyte
4 valkuaista
200g sokeria
225g pehmeää, mutta viileää voita
0,5tl piparminttuaromia
85g tummaa suklaata hienoksi rouhittuna
vihreää ja keltaista geelimäistä elintarvikeväriä

Mittaa valkuaiset ja sokeri metallikulhoon. Nosta metallikulho kuumavesihauteen päälle. Kuumenna seosta ja sekoita samalla, kunnes seos tuntuu kuumalta sormella koskettaessa. (Jos seosta ei sekoita samalla, valkuaiset kypsyvät ja tuloksena on makea munakas.)  Ota kulho pois vesihauteelta ja vaahdota valkuaisseosta sähkövatkaimella tai yleiskoneella, kunnes seos on jäähtynyt kunnolla. Aikaa voi kulua jopa 10-15 minuuttia. Kun seos on jäähtynyt, lisää voi pieninä kuutioina koko ajan edelleen sekoittaen. Lisää minttuaromi, suklaarouhe ja väriaineet ja sekoita massa tasaiseksi. Siirrä täyte pursotuspussiin.

Etsi pohjille samankokoinen kansi. Pursota pohjalle täytettä ja paina päälle kansi. Toista sama lopuille kekseille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti