torstai 19. marraskuuta 2015

...Ja aika lentää!

Ai kamala, edellisestä postauksesta on kulunut ikuisuus! Jostain syystä bloggaus-motivaatio on ollut ihan kadoksissa viimeiset kuukaudet, mutta nyt on kyllä ihan pakko jo jotain laittaa blogiin. Leipomista on kotona harrastettu, vaikka se ei tänne blogiin asti olekaan näkynyt. Samoin askartelua.

Aloitan nyt tämän urakan kevyesti, nimittäin sillä askartelulla. Seuraavalla kerralla sitten leipomuksia syksyn varrelta.

Näihin askarteluihin sain innostuksen Sinellin joulukuvastosta. Kuvastossa oli askartelumalli korva- ja kaulakoruille, jotka tehtiin pujottelemalla lasisia putkihelmiä rautalankaan. Lasiputket ovat näissä korviksissa 2cm pitkiä.


Tykästyin näihin korvakoruihin niin paljon, että päätin tehdä itselleni himmelin. Enkä mitään perinteistä oljista tai hirmu modernia pilleistä, vaan niistä samaisista lasiputkista kuin korviksetkin. Tosin tässä työssä lasiputket olivat 5cm mittaisia. Himmeli valmistui suhteellisen nopeasti, taisi pari iltaa mennä pujottelussa. Rautalangan avulla tehtynä himmeli oli helppo kasata, sillä se ei luhistunut kasaan joka kerta, kun sen laski alas.
Kun lasiputkia jäi yli, päätin vielä väkertää tähdenkin. Tässä osa helmistä on pujoteltu ohueeseen lankaan ja osa metallilankaan. Kokoa on kaikkiaan noin 15cm.


Kyllä nyt kelpaa joulun tulla!

2 kommenttia:

  1. Paljon tuli kustantamaan noi lasiputket himmeliä varten. Se on upea!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen 100g pussi helmiä maksoi kai noin 14e ja helmiä kului sellainen 150g suunnilleen. Ei paha, jos ajattelee pitkän ajan investointina :) Ja on kyllä edelleen ihana, varsinkin kun aurinko paistaa ja kimaltelee noista putkista. Ihan on harakan koriste!

      Poista