tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lisää askarteluja ja ompeluja kesän varrelta

Mikähän tässä kesässä on, kun ei jostain syystä blogattua aikaansaannoksiaan ajallaan? Näitä askarteluja ja muita on tullut kyllä tehtyä, mutta kun ei saa laitettua koneelle, niin ei sitten. Mutta nyt taas ainakin kolmen viikon edestä tavaraa näytille!

Näihin viikkoihin on sisältynyt monipuolisesti eri juttuja. Olen tehnyt ensimmäiset betonityöni, ommellut toisellekin tyttärelle juhlamekon sekä leiponut kakun miehen synttäreille.


 Yllä olevaan kuvaan pääsi mukaan myös aiemmin askattelemani kasvatuspurkki, jossa kasvaa tällä hetkellä oreganoa. Kasvatuspurkin ympärillä ovat ylpeyden aiheeni, nimittäin ne betoniaskartelut. Tein kaksi erilaista "tuikkukippoa". Molempia varten taittelin pahvista muotit, jotka teippasin kasaan ja valelin ruokaöljyllä. Tämän jälkeen muotteihin kaadettiin betonia, upotettiin tuikkuja varten metallikipot ja annettiin jähmettyä. Toki tuo metallikippojen upottaminen ei ollut ihan niin triviaalia kuin voisi nopeasti ajatella, sillä fysiikkahan tuossa alkaa potkimaan päähän. Kipot nousivat saman tien betonin pinnalle eivätkä suostuneet pysymään nätisti betonin sisällä. Ongelma ratkesi teipillä, jonka pingotin muotin yläreunaan niin, ettei kippo päässyt nousemaan enää ylöspäin. Betoni muuten kovettui todella nopeasti kosketuskuivaksi ja kiinteäksi. Sain irrotettua muotit jo puolen tunnin päästä valusta! Toki lopullinen kuivuminen vei aikaa pidempään, mutta käsittelemään sitä pystyi jo tuolloin.


 Aiemmin kirjoitin ommelleeni ensimmäisen juhlamekon ikinä. Mekko oli nuoremmalle tyttärelleni, mutta vanhemmallekin piti saada sisarusmekko. Tein samoilla kaavoilla isomman version ja tässäpä ovat kuvassa nyt äitin pikku prinsessat ylpeinä uusista mekoistaan!


Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, se kakku. Tein miehelleni synttärikakuksi kakun, joka koostui vaaleasta pohjasta, vadelma- ja suklaamousseista sekä kaulintamassasta. Koristeeksi laitoin kaulintamassasta valmistettuja ruusuja. Täytyy kyllä sanoa, että kakku oli muuten varsin hyvä, mutta suklaamoussesta tuli kyllä todella jämäkkä. Ohje nimittäin käski laittamaan tumman suklaan (150g) lisäksi hyydykkeeksi täytteeseen kolme liivatetta! Näiden lisäksi täytteessä oli vain 2dl vatkattua kermaa ja 200g tuorejuustoa, joten tuhti oli tulos. Liiankin. Jälkiviisaana jättäisin liivatteet pois kokonaan täytteestä, suklaan hyydyttävä teho olisi riittänyt kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti