torstai 23. huhtikuuta 2015

Kevätuupumusta ja virkkailua

Talven lasta nyt vähän rassaa tämä kevään tuleminen. En kärsi kaamosväsymyksestä, pimeä ja kylmyys  (talvella) on niin minun juttuni. Sen sijaan kevät ja kirkkaus erityisesti aamuisin eivät ilahduta suuresti. Mielestäni ympäri vuoden voisi olla pimeää öisin ja aamulla ainakin kahdeksaan asti. Ja ne linnut. Miksi niiden pitää huutaa ikkunan takana aamuyöstä alkaen? Näiden asioiden kanssa taistellessa voimavarat ovat olleet lievästi sanottuna vähissä ja siten ei blogikaan ole päivittynyt ahkerasti.

Mutta nyt on aika ottaa itseä niskasta kiinni. Aloitin ryhtiliikkeen virkkailemalla tiskirättejä keittiöön. Nyt on jo yksi valmiina ja toinen on tekeillä. Lankana näihin rätteihin käytin Novitan puuvillabambua, joka sisältää 53% puuvillaa ja 48% bambu-viskoosia. Tämä lanka on loistava keittiöliinoihin, sillä siitä tehdyt tuotteet voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Koukku oli 2,5.


Ensimmäinen liina on toteutettu siksak-virkkauksella kohovirkattuna. Silmukoiden määrä pitää tässä kuviossa olla jaollinen 14:sta + 1 silmukka. Kuvio muodostui seuraavasti: 3 ketjusilmukkaa (=kerroksen ensimmäinen pylväs) ja pylväs samaan silmukkaan, *5 pylvästä, virkkaa 3 pylvästä yhteen, 5 pylvästä, samaan silmukkaan pylväs-ketjusilmukka-pylväs*, toista *-* kerroksen loppuun. Viimeiseen silmukkaan virkataan 2 pylvästä samaan silmukkaan. Jokainen kerros on samanlainen. Kohokuvio muodostuu, kun poimit silmukoista vain takareunan.


Toinen liina on vielä vaiheessa, siitä enemmän sitten myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti