perjantai 18. huhtikuuta 2014

Narsisseja ja pääsiäisen aloitusta

Ihana pääsiäisloma koitti viimein, kyllä sitä oli taas odoteltukin! Siis lomaa. Vajaa viikko sitten näin Confetin reseptiblogissa kivan ohjeen royal icingista pursotetuille narsisseille. En ollut koskaan aiemmin pursottanut kukkia, joten sain hyvän syyn testata viimein sitä. Ja niitähän tulikin sitten melkoinen pino harjoiteltua samantien. Ehkä nämä vielä päätyvät pääsiäisen aikana johonkin leivonnaiseen koristeeksi.

Pursotuksen tein Wiltonin kukkatyllalla nro 104 ja pyöreillä tyllilla nro 1 ja 3. Lisäksi tarvittiin 3 pursotuspussia ja sulkijoita, leivinpaperipalasia, kukkanaula ja teippiä. Pursotusmassa oli royal icingia, joka on tehty Wiltonin ohjeella (löytyy myös Confetin reseptiblogista) ja värjätty pastavärillä sitruunan keltaiseksi.

Royal icing:
450g tomusokeria
30g marenkijauhetta
75ml (tai g) vettä
keltaista pastaväriä

Vatkaa kaikkia aineita väriä lukuunottamatta keskinopeudella 7-9 minuuttia. Värjää massa keltaiseksi ja sekoita tasaiseksi.
Pursotusohjeet löydät yllä olevasta ohje-linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti