keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tautisen hyvä suklaakakku


 Linnea halusi kakkuun perhoskoristeita. Tein suklaasta, rumia tuli. Lisää harjoittelua :)

Ihan kirjaimellisesti siis. Tein tätä sairaslomalla, kun olo alkoi paranemaan eikä ollut parempaakaan tekemistä. Ohje on ruotsalaisen Linda Lomelinoksen käsialaa ja löytyy sekä hänen blogistaan (Call Me Cupcake) että kirjastaan, jonka nimeä en suomeksi muista. Ruotsiksi taisi olla Lomelinos tårtor tai sinne päin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi helppo oli tehdä ja maistui taivaallisen suklaiselta.

Ja näin se menee...

Pohja:
75g voita
270g vehnäjauhoja (4½dl)
60g kaakaojauhetta, sitä leivontaversiota (1½dl)
1½tl leivinjauhetta
1½tl ruokasoodaa
330g sokeria (3,75dl)
2 munaa
2,25dl maitoa
1½dl vahvaa kahvia

Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Jaa kahteen voideltuun halkaisijaltaan noin 15cm irtopohjavuokaan (pohjalle leivinpaperi!) ja paista 175 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa. Leikkaa jäähtyneet pohjat puoliksi.

Kuorrute ja täyte:
200g tummaa suklaata, kaakaota vähintään 70%
300g huoneenlämpöistä voita
60g kaakaojauhetta (1½dl)
½tl vaniljajauhetta (tai yhden vaniljatangon siemenet)
4rkl vahvaa kahvia
210-270g tomusokeria (3½-4dl)

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota voi, väri vaalenee selkeästi. Lisää voin sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita hyvin. Vatkaa sekaan suklaasula ja vanilja sekä viimeiseksi vielä kahvi. Sekoita vielä hetki, kuorrutteen kuuluu olla kiiltävää ja tasaista.

Levitä täytettä reilu desi ensimmäiselle pohjalle. Päälle seuraava pohja ja sille reilu desi täytettä. Toista kaikille pohjille. Loppukuorrute levitetään kakun pinnalle ja tasoitetaan lastalla tai lusikalla.

1 kommentti: